Świdośliwy to mało znane i rzadko spotykane, rośliny o dużych walorach ozdobnych i użytkowych. Są bardzo odporne na mróz, zimą zniosą temperatury nawet do - 40°C. Owocują już w trzecim roku po posadzeniu, co roku do 40-50 lat. Ich owoce są soczyste, słodkie, o przyjemnym smaku, a kolor soku jest niezwykle karminowy, można je jeść na surowo albo używać do produkcji dżemów, konfitur czy wybornych nalewek. Są bogate w substancje mineralne, podobne w smaku do owoców borówki amerykańskiej, zawierają witaminy z grupy B, magnez, potas, są zasobniejsze w składniki mineralne oraz mają lepsze właściwości odżywcze i zdrowsze niż owoce borówki wysokiej. Są bogate w substancje mineralne, podobne w smaku do owoców borówki amerykańskiej, zawierają witaminy z grupy B, magnez, potas, są zasobniejsze w składniki mineralne oraz mają lepsze właściwości odżywcze i zdrowsze niż owoce borówki wysokiej.
Uprzejmie informujemy, iż aktualną ofertę cenową WIOSNA 2024 dla odbiorców hurtowych, można uzyskać wysyłając zapytanie na adres e-mail: biurowalczak@op.pl